top of page
Mayke_3aab.png

Mijn vader
is homo

Autobiografie

In Mijn vader is homo vertel ik hoe het was om op te groeien in een gezin waarin mijn vader een groot geheim met zich meezeulde. Met de jaren trok hij zich steeds meer terug en wij, mijn moeder, broers en ik leefden met een totaal afwezige man in huis.

 

Tot mijn moeder zijn geheim ontdekte. Eindelijk.

glands.png
First-one_edited.png

Ik wist het toen namelijk al jaren. En zo sleurden we samen zijn geheim met ons mee, de trap op, het bed in, het hele huis door. Ik begreep nu ook wat ik zag, aan de man die zich terugtrok in zichzelf, zonder het echt te beseffen. Ik snapte hoe het kwam dat hij zich op zijn manier door de dagen bewoog, zonder de consequenties te begrijpen. Ik stopte het weg en hij herinnerde me elke dag aan wat er lag te rotten, zonder dat ik het me realiseerde. Ik wist het, en toch bestond het niet. Schrijver

In wezen hadden mijn broers en ik door dit geheim geen vader. En mijn vader weet dit, we spraken hier uitvoerig over. En dát, het delen van onze pijnpunten, bracht ons weer bij elkaar. Na moeilijke en donkere jaren vonden we elkaar terug en is de band zoals nooit tevoren.

 

Ik zie hem nu dan ook niet meer als een irritante, eigenwijze en laffe vent, maar ontmoette een flamboyante man die er zijn eigen wetten op nahoudt. Ik zag hem experimenteren met make-up, ik lach naar hem wanneer hij in kimono de deur opendoet en stoot soms prompt op een string die boven zijn broek uitsteekt.

 

Zo gaat dit boek over hoe pijn kan transformeren tot liefde. Misschien is dat ook wel zijn enige taak.

friends_b.png

In februari 2022 startte ik met een crowdfunding om dit boek, waarvan het idee al jaren in mij speelde, eindelijk te kunnen schrijven.

 

Met succes: Mijn vader is homo kwam tot stand met de steun van meer dan 100 donateurs, die mij samen 8519 euro schonken. Dat gaf mij de mogelijkheid niet alleen tijd vrij te maken voor het schrijfproces, ik kan hiermee ook een eindredacteur, coach, tekenaar, de druk- en opmaakkosten én een presentatie financieren. 

 

Voor mij was namelijk ook nu vanaf het begin duidelijk dat ik dit boek zelf zou uitgeven, onafhankelijk en vrij. Of noem het eigenwijs, naar de aard van mijn vader.

bottom of page